Adásmenet játék

Brief summary of activity

A részvevők gyakorolják egy rádióműsor adásmenetének elkészítését. Rövidített formában eljátsszák a műsort. Ez egy humoros játék.

Aim of the activity

Többet megtanulni az adásmenetről.

Expected Outcomes

A részvevők tudni fogják az adásmenet mely elemei fontosak, és melyek kevésbé.

Informations for Trainers

experience and skills required

Az oktatónak kell tudni motiválni a csoportot.

infrastructure, setting, resources

Elegendő helyre van szükség, mert a csoport egy vonalat vagy kört alkot. Továbbá javasolt papírlapokat előkészíteni az adásmenet elemek számára, mert így a tanulók könnyebben emlékeznek, melyik elemet személyesítik meg.

Length

10-20 perc, a csoporttól függ. Ha szeretnek játszani szerepjátékot, akkor több időbe telik.

Materials

Papírlapok rájuk írva az adásmenet elemei.

How the activity should take place

Az oktató kiosztja a papírlapokat. A diákok végiggondolják, miből is áll az adásmenet. Meg is beszélhetik egymással. A végén a csoport dönti el, milyen sorrendben fog lemenni a rádióműsor. És akkor a műsor elkezdődik. Mindenki eljátssza a dallamot, szöveget, effektet. Például: 1. Szignál - egy személy imitálja a szignált. 2. A műsor bevezetése - egy másik személy bevezeti a műsort.3. Popdal - egy harmadik személy elénekli vagy elfütyüli a dalt. 4. Interjú - egy negyedik személy mint riporter kérdéseket tesz fel egy ötödik személynek. stb.

Recommended max. number of participants and trainees to trainers ratio

maximum 12 fő

Risk and possible adaptation

Valójában a csoporttól függ, mennyire lesz vicces ez a játék. A csoport kitalálhat álinterjúkat, dalokat stb. Ez egy kreatív, tréfás módja annak, hogyan gyakoroljuk az adásmenet elkészítését.

Scheduling

Javasolt ezt a játékos feladatot az „Adásmenet” elméleti foglalkozás után megcsinálni, vagy a rákövetkező napon ismétlés gyanánt.
FavoriteLoadingAdd to my collected documents
image_pdfimage_print